最新更新日:2024/06/06 | |
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★給食にボロネーゼが登場!(2019/07/19)今日は,夏野菜のボロネーゼかっ! 今まで,一度も食したことがないので,とっても楽しみにしていました! 一口食べて, あっ! これは,スパゲディ・ミートソースの具だっ! と思いました! ミートソースとボロネーゼ いったいどこが違うのか? 調べてみてわかりました! 1)加えるトマトの量と味付け! 2)ひき肉の扱い方! ミートソースは,ぽろぽろに炒めたひき肉に野菜をたっぷり加え,トマトケチャップなどで味付けして煮込みます。 それに対し,本場のボロネーゼはとてもシンプルらしい! 野菜は少量,トマトはわずかにペーストで加える程度しか使わない。そして、ひき肉もぽろぽろにはせずに,なるべくかたまりになるように焼いて,肉々しさをしっかりと出すのだそうです。 よって,仕上がりは,ソースというよりは肉そぼろに近い状態なのだそうです。それをチーズと一緒にパスタにからめながら食べるのだそうです。 今日の給食は,このボロネーゼをスチームコンベクションで焼いてしあげたのだそうです! おみごと! スチームコンベクションオーブン! おみごと! 給食調理員さん! おいしくいただきました! ↓ by Google translation ↓ Today is summer vegetable Bolognese! I have been looking forward to it because I have never eaten until now ! Eat a bite, Ah! This is a spaghetti meat sauce ingredient! I thought! Meat sauce and Bolognese What the hell is it different? I found out after examining it! 1) Amount and seasoning of tomatoes to add! 2) How to handle minced meat! The meat sauce is prepared by adding plenty of vegetables to minced meat that has been fried in a bowl, seasoning with tomato ketchup, and simmering. On the other hand, authentic Bolognese seems very simple! I use only a small amount of vegetables and a little paste of tomatoes. And it is said that the minced meat will be baked as much as possible without getting in a mess, and the fleshiness will be released firmly. Therefore, the finish seems to be near the flesh rather than the source. It is said that it is eaten in a pasta with cheese. Today's lunch seems to have baked this Bolognese in a steam convection! Well done! Steam convection oven! Well done! Lunch cooks! It was delicious! |
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